Intervisie 

Intervisie houdt in dat je samen groeit in je vak. Dat je actief op zoek gaat naar antwoorden op jouw praktijkvragen. Antwoorden die bijdragen aan je professionaliteit, en die je dus sterker in je vak maken.

Wij omschrijven “intervisie als een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij medewerkers een beroep doen op collega’s om mee te denken over persoon- en functie gebonden vraagstukken en knelpunten uit de eigen werksituatie”.U bespreekt concrete casuïstiek die u methodisch voorbereidt. En vragen, die bijvoorbeeld gaan over  de organisatie of ontwikkelingen in het vakgebied.   Zo houd je elkaar ook op de hoogte en betrek je elkaar optimaal. Bel mij op 06-13210566

Een geslaagde intervisie is gebouwd …

  • Op gelijkwaardigheid want er is geen sprake van hiërarchie in de groep.
  • Op onderlinge vertrouwelijkheid en geheimhouding.
  • Op samen willen leren en je daarvoor actief inzetten.

En ….op de juiste begeleiding. Dat laatste maakt dat er tijdens de bijeenkomsten een helpende structuur is. Zodat een ieder elkaar open leert bevragen en we samen analyseren. We werken naar oplossingen die voor jullie werken. De begeleiding zorgt ervoor dat de opzet (=samen groeien in je vak)  slaagt.

Sinds geruime tijd bied ik, vanuit Collectief4mediation, begeleide intervisie aan. Deskundig en uiteraard volgens de MfN kwaliteitsnormen.

 

Woont of werkt u in het Noord-Oosten van het land? U meldt zich bij ons aan en wij zorgen voor leerzame en prettige bijeenkomsten, materiaal, de juiste begeleiding en een gezellige maaltijd. En voor bijschrijving van uw punten uiteraard!

Intervisie verzorgen we op De Wildenberg in Zuidwolde en op locatie.

Er zijn verschillende groepen om aan deel te nemen. Zo hebben wij een open groep, waarin mediators met verschillende achtergronden deelnemen. Ook kunt u zich inschrijven voor intervisie onder vakgenoten! In arbeidsmediation, familie-mediation of juist een overheidsgroep. De prijs per bijeenkomst is steeds € 75,-. excl. BTW.

Woont of werkt u verder weg? Meld u dan aan voor onze intervisie-start-up! Wij zoeken dan samen met u naar meer gegadigden in uw regio en starten uw intervisiegroep op.  U beschikt dan over de know how, zodat u zelf verder kunt. Succes verzekerd! De prijs voor de start-up is € 360,- excl. BTW eenmalig per groep.

Meer weten? Neem contact op via info@jacobienkleve.nl of info@collectief4mediation.nl. Ik help u graag verder!

Mevrouw Arlette Van den Berg, een van de deelnemers van onze open groep in Zuidwolde:

Graag wil ik de intervisiegroep aanbevelen aan andere leergierige mediators. Wat mij aanspreekt aan de groep is dat het een vaste, trouwe groep mediators betreft met jarenlange ervaring en deskundigheid en die deze ervaringen ook meebrengen.

We nemen een bepaald leerdoel, soms naar aanleiding van een casus, welke via een goede methodiek wordt uitgewerkt. De begeleiding, een ervaren mediator, is strak en houdt het proces 

en de tijd in de gaten. Het is echt werken, maar levert dan ook resultaat op. 

Daarnaast wordt alles door jullie geregeld; de locatie, het eten en de puntenregistratie bij het MfN. Kortom: een aanbeveling.